Maak van uw tuin een eigen huis!
  • Alles over Tuinen
    Tuinaanleg en onderhoud
  • Interessante bedrijven
    Actief in de tuinsector
  • Tuinartikelen en toebehoren
    tuinstoelen, tafels, grasmaaiers ...

LED-verlichting is voor veel huiseigenaren een zeer populaire optie geworden gezien de kosteneffectiviteit, milieuvriendelijkheid en lange levensduur. Een typisch LED-verlichtingssysteem bestaat uit een of meer vooraf bepaalde lichten, die kunnen worden gegroepeerd in een specifiek patroon, zoals rijen of clusters. Een centraal armatuur in het midden van de kamer is waar het hoofdlicht naar binnen valt, terwijl verschillende soorten armaturen op verschillende locaties in de kamer worden geplaatst. De plaatsing van de armaturen zorgt ook voor een uitgebalanceerde helderheid en voor het creëren van verschillende lichtniveaus op verschillende gebieden.

LED verlichting plaatsen

Een LED-verlichtingslamp of LED-verlichtingsarmatuur is een elektrisch licht voor gebruik binnenshuis dat licht creëert door gebruik te maken van een of meer kleine lichtgevende diodes of LED’s. Deze lampen zijn om vele redenen erg populair geworden, waaronder hun efficiëntie en duurzaamheid. Ze worden beschouwd als een van de meest energiezuinige verlichtingsapparaten die op de markt verkrijgbaar zijn, waarbij ongeveer de helft van de energie wordt gebruikt in gewone gloeilampen.

LED-lampen creëren licht door verhitting van een halfgeleider en zenden daarbij fotonen uit die worden geabsorbeerd door de fosforen in de cellen. Het licht wordt dan weergegeven door een buis of een transparant paneel. Omdat leds een klasse halfgeleiderdiodes zijn, is de warmte die ze genereren veel lager dan bij traditionele lampen. Dit zorgt voor lange uren gemiddeld gebruik, met minder frequente veranderingen aan de lamp en minder slijtage aan de lampen zelf.

Vooral voor woningen of kantoren die gevoelig zijn voor buitenlicht heeft LED-verlichting veel voordelen. Omdat de lampen niet onderhevig zijn aan atmosferische druk, blijven ze langer branden, zelfs als ze onbeheerd worden achtergelaten. Dit kan enorm helpen bij het besparen van energiekosten en het verminderen van stroomuitval. Led spotjes produceren ook geen ultraviolette straling, in tegenstelling tot gewone gloeilampen, wat slecht kan zijn voor de menselijke gezondheid. Omdat de lampen heel weinig energie gebruiken om het licht te produceren, hebben ze bovendien meestal een zeer hoge helderheid, gaan ze tot tien keer langer mee dan andere soorten lampen en gebruiken ze slechts een paar procent van de elektriciteit die door andere soorten lampen wordt gebruikt. gloeilampen. Dit kan LED-lampen een uitstekende keuze maken voor buitenverlichtingsarmaturen.

Voordelen van LED

Veel mensen maken zich echter zorgen dat LED-verlichting brandgevaarlijk is. Leds wekken licht op door middel van elektriciteit, dus het enige risico dat ze vormen, zijn vonken door aanraking of kleding. Een andere zorg is dat ze de neiging hebben oververhit te raken, vooral als ze te lang in een kamer blijven. Een veelgehoorde klacht over ledverlichting is dat ze een gelige kleur krijgen als ze lang aan blijven staan. Sommige experts beweren dat deze kleuring onvermijdelijk is, maar sommigen beweren dat het verblinding kan verminderen en het lezen kan verbeteren. Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte gloeilamp is dit wellicht geen probleem.

Over het algemeen biedt LED-verlichting een aantal voordelen, waaronder energie-efficiëntie, veiligheidsvoorzieningen en duurzaamheid. Deze voordelen hebben echter enkele nadelen, zoals het af en toe dragen van de lamp en een langere levensduur van de batterij. Lampen met ledverlichting zijn echter vaak een uitstekende keuze voor bepaalde toepassingen.